fbpx

StedenBouw

StedenBouw is een onafhankelijk vakblad dat maandelijks de maatgevende prestaties in de Nederlandse bouw presenteert. Een levendig en afwisselend tijdschrift dat de echte bouwprofessional aan het woord laat. Van ontwerpers en adviseurs tot uitvoerende partijen en productleveranciers. Hieronder vindt u een overzicht van publicaties waar Rijndorp Installaties in voorkomt.

Stoere kubus voor warenhuisgigant

In een van de meest werklustige stukjes van Amsterdam krijgen de HEMA en VNU Media een nieuw hoofdkantoor. Direct aan het IJ gelegen, omgeven door lucht en water, oogt het gebouw vooral stoer en industrieel.

Het massieve kubusvormige hoofdkantoor van de HEMA en VNU Media maakt deel uit van het stedenbouwkundige masterplan NDSM-werf Zuid en Noord van architectenbureau Rapp + Rapp. Kenmerkend voor dit plan is het industriële karakter. In deze ruige contreien werd gewerkt, wordt gewerkt en zal worden gewerkt. En dat gegeven mag zichtbaar worden in de gebouwen.

“Monumentale kap waar gebouw onder zit”

In tijden van crisis houdt iedereen de hand op de knip. Ook het bedrijfsleven. De enige uitzondering lijken de familiebedrijven, want ondernemers van deze signatuur durven wel nog hun nek uit te steken. Zo is de familie Van Eijl uiterst actief in de bouw en exploitatie van hotels, met de Amrath Hotelketen op de Nederlandse markt. Daarbij werken pater familias Van Eijl en zijn zoon graag samen met vader en zoon Pellikaan van de gelijknamige Tilburgse bouwer-ontwikkelaar.

Rijndorp Installaties b.v. is in opdracht van De Lelie Vastgoed b.v. de gehele elektrotechnische installatie aan het realiseren van het nieuwbouw Amrâth Hotel Maarsbergen. Dit project gelegen aan de A12 wordt in een zeer korte tijd gerealiseerd wat een grote uitdagingsfactor met zich meebrengt.

5 Sterren E-installaties door Rijndorp Installaties

Hoe innovatief ook, de nieuw ingebrachte E-installaties mochten de monumentale waarden van het Scheepvaarthuis niet aantasten. Een uitgelezen opdracht voor Rijndorp Installaties uit Zoeterwoude.

Dezelfde opdrachtgever: De Lelie Vastgoed, voerde Rijndorp Installaties verleden jaar nog de E-installaties voor 4 sterrenhotel “Frans Hals” te Haarlem uit. Grand Hotel Amrath Amsterdam wordt een luxe 5 sterren hotel 173 kamers.

MTV betrekt timmerwerkplaats

De timmerwerkplaats van de voormalige MDSN-werf in Amsterdam was toe aan een ingrijpende verbouwing. Het industriele erfgoed bood tot 2 jaar geleden onderdak aan een autosloperij en stond er ernstig verwaarloosd bij. Nu is MTV Networks hier neergestreken met haar hoofdkantoor en tv-studio. Het pand komt in aanmerking voor de monumentenlijst.